preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lipovac

 > Naslovnica

Projekt Istražujem, promatram, snalazim se i orijentiram nagrađen je oznakom kvalitete Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Rendulić, 22. 9. 2020. 17:15

Učenici 4. razreda su cijelu prošlu godinu radili razne zanimljive i poučne aktivnosti i na taj način sudjelovali na međunarodnom eTwinning projektu Istražujem, promatram, snalazim se i orijentiram koji je bio i pod pokroviteljstvom Udruge Zvono. Učiteljica Ivana Rendulić i učenici su kroz aktivnosti projekta razvijali generičke kompetencije koje su potrebne učenicima u 21. st.

Rad na ovom projektu je prepoznat te su učenici i učiteljica nagrađeni  eTwinning oznakom kvalitete za rad na projektu. 

Učenici su sada već petaši te su već krenuli u nove obrazovne pobjede. 
 

 [više]

Projekt 100. dan škole nagrađen je oznakom kvalitete Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Rendulić, 16. 9. 2020. 23:30

Učenici razredne nastave sudjelovali su na projektu 100. dan škole Udruge zvono 2020. koji je organizirala i provela učiteljica Ivana Rendulić uz asistenciju kolegica učiteljica razredne nastave i učiteljice engleskog jezika. Učenici i učiteljica nagrađeni su oznakom kvalitete za projekt. Veselimo se novim projektima!
 

 [više]

OBAVIJEST - BAZENI LENIJE

Autor: Marina Štrbo, 14. 9. 2020. 08:18

OBAVIJEST

Školske godine 2019/20. započeli smo provedbu programa „Naučimo plivati – škola plivanja“.  Sve aktivnosti morali smo zaustaviti 14. ožujka 2020. godine zbog epidemije COVID-19.

Bazeni Lenije ispunjavaju sve sanitarno-tehničke uvjete za rad, ali zbog propisanih epidemioloških mjera vezanih za prijevoz djece, trenutno nismo u mogućnosti nastaviti realizaciju projekta. Otvoreni  smo za individualne dolaske te grupe koje se formiraju na bazenu a dolaze pojedinačno.

Provođenje programa   „Naučimo plivati – škola plivanja“ nastavit ćemo   čim to epidemiološka situacija bude dozvolila.

                                                                                     

                                                                                           Vaši bazeni Lenije

 [više]

Upute za početak nastave

Autor: Grgur Jurković, 1. 9. 2020. 21:50

Nastava u školskoj 2020./2021. godini počinje 07. rujna 2020. godine za sve učenike razredne i predmetne nastave.

Svi učenici od 1. do 8. razreda dolaze u jutarnju smjenu. Nastava počinje u 8: 00 sati.

Prije polaska u školu učeniku je potrebno izmjeriti temperaturu  te ju zapisati u bilježnici.  Ukoliko je temperatura učenika 37,2oC i veća, ako  ima simptome respiratornih ili drugih zaraznih bolesti (kašalj, poteškoće u disanju, proljev, povraćanje, grlobolja, poremećaj njuha i okusa), ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili ako je zaražen s COVID-19, ne smije dolaziti u školu već  roditelj telefonom treba obavijestiti razrednu učiteljicu te izabranog liječnika opće prakse.

Učenici koje dovode roditelji/skrbnici trebaju držati razmak od 1,5 metra od ostalih učenika na ulazu. Roditeljima je ulaz u školu zabranjen, osim u iznimnim situacijama.

Maske su obavezni nositi roditelji koji dolaze u pratnji djece.

U pratnji djeteta ne dolazi osoba koja ima  simptome respiratorne bolesti ili drugih zaraznih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, proljev, povraćanje, grlobolja, poremećaj njuha i okusa), ako joj je određena mjera samoizolacije ili ako ima saznanja da je zaražena s COVID-19.

Neophodno je poticati fizički razmak, kao i pojačanu osobnu higijenu učenika. Zato molimo sve roditelje/skrbnike da upoznaju svoju djecu s obvezom poštivanja fizičkog razmaka od druge djece i pojačanom higijenom ruku.

Učenici ne moraju nositi zaštitne maske dok borave u školi.

Učenike će dočekati dežurni učitelji i razrednici, a po ulasku u školsku zgradu prolaze dezinfekcijsku barijeru, preobući će se kod svojih razreda, oprati ruke sapunom, obrisati papirnatim ručnikom i ući u učionice.

Učenici putnici  ulazit će  u školu  prema dolasku autobusa. U autobusu su obavezni nositi zaštitne maske. Učenici koji ne putuju u školu će ulaziti od 7.35 sati.

Razredni odjeli imat će svoju „stalnu“ učionicu gdje će se izvoditi svi nastavni predmeti ( osim INFORMATIKE ). Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture  izvodit će se na otvorenom prostoru kad god to budu dozvoljavale vremenske prilike.

Učenici ne napuštaju svoje učionice bez dozvole učitelja ili u iznimnim situacijama, tj. odlazak na WC.

Svi učenici će prvi nastavni dan imati tri sata razrednika kada će im biti uručeni udžbenici, radne bilježnice, rasporedi sati i druge važne informacije vezane za rad u školskoj 2020./2021. godini. Učenici obavezno trebaju ponijeti školsku torbu.

Po završetku nastave učenici odlaze kućama školskim autobusom, nekim drugim prijevozom ili pješice. Nije dozvoljeno zadržavati se ispred škole.

Od utorka 08. rujna nastava će se održavati normalno po dobivenom rasporedu.

 [više]

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19

Autor: Grgur Jurković, 1. 9. 2020. 21:07

Poštovani roditelji,

u nastavku ove obavijesti, klikom na Opširnije, možete preuzeti pdf datoteku sa preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u školskoj godini 2020./2021., izdanim od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.  

Modeli_i_preporuke_za_provedbu_nastave_u_2020-2021

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Lipovac / Cvjetno naselje 8, HR-32246 Lipovac / os-lipovac.skole.hr / ured@os-lipovac.skole.hr
preskoči na navigaciju