preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lipovac

 > Naslovnica

Upute za početak nastave

Autor: Grgur Jurković, 1. 9. 2020.

Nastava u školskoj 2020./2021. godini počinje 07. rujna 2020. godine za sve učenike razredne i predmetne nastave.

Svi učenici od 1. do 8. razreda dolaze u jutarnju smjenu. Nastava počinje u 8: 00 sati.

Prije polaska u školu učeniku je potrebno izmjeriti temperaturu  te ju zapisati u bilježnici.  Ukoliko je temperatura učenika 37,2oC i veća, ako  ima simptome respiratornih ili drugih zaraznih bolesti (kašalj, poteškoće u disanju, proljev, povraćanje, grlobolja, poremećaj njuha i okusa), ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili ako je zaražen s COVID-19, ne smije dolaziti u školu već  roditelj telefonom treba obavijestiti razrednu učiteljicu te izabranog liječnika opće prakse.

Učenici koje dovode roditelji/skrbnici trebaju držati razmak od 1,5 metra od ostalih učenika na ulazu. Roditeljima je ulaz u školu zabranjen, osim u iznimnim situacijama.

Maske su obavezni nositi roditelji koji dolaze u pratnji djece.

U pratnji djeteta ne dolazi osoba koja ima  simptome respiratorne bolesti ili drugih zaraznih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, proljev, povraćanje, grlobolja, poremećaj njuha i okusa), ako joj je određena mjera samoizolacije ili ako ima saznanja da je zaražena s COVID-19.

Neophodno je poticati fizički razmak, kao i pojačanu osobnu higijenu učenika. Zato molimo sve roditelje/skrbnike da upoznaju svoju djecu s obvezom poštivanja fizičkog razmaka od druge djece i pojačanom higijenom ruku.

Učenici ne moraju nositi zaštitne maske dok borave u školi.

Učenike će dočekati dežurni učitelji i razrednici, a po ulasku u školsku zgradu prolaze dezinfekcijsku barijeru, preobući će se kod svojih razreda, oprati ruke sapunom, obrisati papirnatim ručnikom i ući u učionice.

Učenici putnici  ulazit će  u školu  prema dolasku autobusa. U autobusu su obavezni nositi zaštitne maske. Učenici koji ne putuju u školu će ulaziti od 7.35 sati.

Razredni odjeli imat će svoju „stalnu“ učionicu gdje će se izvoditi svi nastavni predmeti ( osim INFORMATIKE ). Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture  izvodit će se na otvorenom prostoru kad god to budu dozvoljavale vremenske prilike.

Učenici ne napuštaju svoje učionice bez dozvole učitelja ili u iznimnim situacijama, tj. odlazak na WC.

Svi učenici će prvi nastavni dan imati tri sata razrednika kada će im biti uručeni udžbenici, radne bilježnice, rasporedi sati i druge važne informacije vezane za rad u školskoj 2020./2021. godini. Učenici obavezno trebaju ponijeti školsku torbu.

Po završetku nastave učenici odlaze kućama školskim autobusom, nekim drugim prijevozom ili pješice. Nije dozvoljeno zadržavati se ispred škole.

Od utorka 08. rujna nastava će se održavati normalno po dobivenom rasporedu.
 

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Lipovac / Cvjetno naselje 8, HR-32246 Lipovac / os-lipovac.skole.hr / ured@os-lipovac.skole.hr
preskoči na navigaciju